maanantai 13. tammikuuta 2020

Äänimaljarentoutus 11.1.2020

Mari Silvennoinen


Pääsimme lauantaina tutustumaan  äänimaljarentoutukseen Mari Silvennoisen johdolla. Jokainen osallistuja saapui oman kiireensä keskeltä Joogakerttuliin, missä meitä odottivat jo valmiiksi  lattialle asetellut joogamatot, viltit, bolsterit ja ihanat pienet räsymatot. Tilassa oli ihanan  rauhallinen  tunnelma jo ennen kuin itse rentoutus alkoi.


Mari kertoi hiukan aluksi äänimaljoista ja niiden vaikutuksesta kehoomme. Äänimaljarentoutus perustuu maljojen aiheuttamaan värähtelyyn. Ihmisestä noin 70% on vettä.  Samalla tavalla, kun  voimme kuvitella veden pinnan värähtelevän kosketuksesta, aiheuttavat äänimaljat värähtelyä kehossamme. Värähtely rentouttaa, mutta  voi myös aiheuttaa voimakkaita tunnereaktiota.



Jokainen kaivautui vilttien alle itselle sopivaan asentoon.  Mari rentoutti meitä ensin puheellaan ja soitti samalla äänimaljoja. Sen jälkeen pääsimme pienen tarinan muodossa huoneeseen, missä meitä odottivat nojatuoli ja pöytä. Tarinassa pöydällä  olivat kynttilä, sileä kivi sekä silkkipaperiin kääritty omena. Itselleni tämä tarina helpotti rentoutumista. Niin selkeästi näin kutsuvan,  värikkään nojatuolin, pienen metallipöydän ja useamman kynttilän palamassa. Tilassani oli tiililattia ja sen seinät  oli tehty vanhoista ikkunoista. Seinälle ilmestyi teksti:
-Sinä riität!
Tarinan aikana ja sen  jälkeen äänimaljat kuljettivat meitä erilaisissa äänimaisemissa. Kun viimeiset merkkisoitot ilmoittivat hetken loppuneen, oloni oli todella rentoutunut.
Jokainen sai vielä lopuksi kokeilla, miltä äänimaljat tuntuvat keholla. Kehot ovat erilaisia, joten maljatkin värähtelivät eri äänin eri kehoilla.

Iso kiitos ihanasta hetkestä Mari, oma CityMarttamme. Tätä pitää saada lisää.
-Anu



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti