keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Hyvää Wappua Pikamunkkireseptin kera!

Tässä resepti marttojen reseptiarkistosta. Tiesitkö että sieltä löytyy ohjeet myös sesongeittain. Tässä linkki vapputeemaan

Pikamunkit 


Pikamunkit valmistetaan nimensä mukaisesti pikataikinasta, jota ei tarvitse kohottaa. Munkit annostellaan kypsymään lusikalla, joten kustakin munkista tulee hauskan persoonallisen näköinen.


5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
2 1/2 dl maitoa
2 munaa
50 g voita tai margariinia sulatettuna
kypsentämiseen: öljyä
pinnalle: sokeria
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, munat ja sula rasva. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  2. Nosta ruokalusikalla nokareita kuumaan öljyyn (180 asteiseen). Anna kypsyä kauniin ruskeiksi yhteensä noin viisi minuuttia. Munkeista tulee muodoltaan epätasaisia.
  3. Nosta munkit reikäkauhalla lautaselle talouspaperin päälle. Sokeroi ne lämpiminä. 
  4. Pikamunkit maistuvat parhaimmilta haalean lämpiminä.

Iloista Wappua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti